Egy torinói építészeti stúdió (WAFAI) látványos villát tervezett egy svájci család számára a Türlersee tó partjára. Igaz, még nem épült meg a valóságban, de megjelenése olyan egyedülálló, hogy méltónak találtuk bemutatni. 

Az épület vázszerkezete betonból készül. Legmeghökkentőbb eleme mégis az az üvegfal, amely fokozatosan a tetőre fordul, és egy részen üvegmennyezetté csavarodik. Gyönyörű látványt nyújthat ezzel a megjelenéssel, és egyben hangsúlyozza is a körülötte lévő erdős környezetet. 

A hatalmas üvegfelület közvetlen kapcsolatot teremt a környezetével, és lehetővé teszi, hogy természetes fény árassza el a belső tereket, ahol szintén izgalmas mozgást kölcsönöz az üvegfelületek kialakítása. Tovább fokozza a hatást, hogy az emeletre vezető lépcső ugyanazt a görbületet követi kialakításában, mint az üvegfal. 

Forrás: designboom.com