Művészi beton stúdió, művész hallgatóknak

2018 májusában nyitotta meg kapuit új épületében a houstoni Szépművészeti Múzeum oktató központja, a Glassel School of Art. A Steven Holl tervei alapján készült L alakú épület előregyártott betonpanelekből és üvegtáblákból áll. Izgalmas látképet nyújt, ahogy a két anyag váltja egymást a függőlegestől enyhén eltérő szögekben. Az így különféle alakot formázó ablakok – rombuszok, háromszögek és téglalapok – gondoskodnak a belső terek természetes megvilágításáról. A 8,5 ezer négyzetméteres komplexum 31 stúdiót tartalmaz, mely lehetőséget nyújt felnőttek és gyermekek művészeti képzésére, de helyet kapott kiállítási galéria és előadóterem is. A kávézó és a kert pedig nyitott a külső látogatók számára is. Az épület takarásában kapott helyet a szoborpark, karakteres látképet adva így a külső tereknek. Innen közelíthető meg a fűvel borított lankás tető, mely felvezet a 3 emeletes épület tetejére. Ezzel az izgalmas megoldással megnövelték a közönség által is látogatható park területét.

Forrás: dezeen.com