Jonghwa Seo tervező szakmai kvalitását hűen tükrözi a szöuli ETCETERA Cafe, melynek kialakításakor alapvetően a beton brutalitásával játszott, nemcsak a belső tér, hanem a bútorok tervezésekor is. A tervező elsődleges célja az volt, hogy megmutassa az általa használt anyagok, elsősorban a beton és az üveg hogyan harmonizálnak egymással, illetve az alumíniummal, a tölggyel és a sárgarézzel.

Az asztalok és ülő alkalmatosságok talapzatai alumíniumból készültek, a hegesztési varratok látványos meghagyásával. Ezzel is kifejezve a készítési folyamatot (könnyen azt hihetnénk, hogy az is betonból készült).

Azért is használta még szívesen ezt az anyagot, mert könnyű, költséghatékony, teljesen újrahasznosítható és gond nélkül hegeszthető különösebb deformitás nélkül. A tölgyet úgy választotta ki, hogy színe a legjobban harmonizáljon az alumíniummal. A világítótesteket pedig sárgarézből tervezte.

Seo a belső teret úgy alakította ki, hogy kifejezze a beton és az üveg közötti kontrasztot. Míg a kávézó egy hatalmas beton alapzaton áll, addig a teljes homlokzat üvegből készült, ezzel is biztosítva a belső tér és az utca közötti kapcsolat folytonosságát. Így olyan hatást kelt, mintha az üvegezett fal teljesen hiányozna.

Forrás: designboom.com