Luxemburg déli részén található ez a lakóház, melyet Johann Grün, a luxemburgi Hercules után neveztek el. A robosztus betonszerkezet “ereje” ihlette ezt az elnevezést. 

A meredek telken helyet kapott épület egy vidéki parasztház és egy tipikus luxembrugi külvárosi otthon ötvözete. A háromemeletes ház összesen 446 m2 alapterületű. A legalsó szint az utcáról szinte láthatatlan, melynek központi részén kapott helyet a konyha. Ehhez kapcsolódik az étkező és a nappali, ahonnan egy zárt belső ösvényre lehet kijutni. A garázs, egy fitness terem és egy borospince foglalja el a legalsó szint többi részét. Egy nagy hálószoba, két kisebb szoba és fürdőszoba található a felső két szinten. A rendkívül magas talajvízszintnek köszönhetően fontos volt, hogy az épület vízzáró betonból készüljön. 

A beton két arcát is mutatja a belső terek kialakításában. Egyrészt polírozott felületek formájában, másrészt a deszkazsaluzat rusztikus felületét megörökítve. A látszóbeton és a tükröződő üveg kombinációjával egy olyan lakóházat sikerült építeni, mely mérföldkő lesz a luxemburgi építészeti kultúrában. 

Forrás: dezeen.com