Az argentínai Villa Allendében a GRUPO stúdió által tervezett beton lakóház a megrendelő szándékai szerint kettős céllal épült, egyrészről hétvégi házként, nyaralóként szeretnék használni, illetve hosszabb-rövidebb távú ingatlan befektetésként is, annak időszakos kiadásával, majd későbbi értékesítésével.

A ház egy 1.700 m2-es telken kapott helyet, melyen az épület hosszanti irányban nyúlik végig. Az elülső oldalon a terepet az őshonos fák gyönyörű erdeje szegélyezi, amely a házat az utcafronttól elzárja, intimitást biztosítva ezzel a lakóknak.

Az épület teteje nyeregtető-jellegű, mely előregyártott látszóbeton betonpanelokkal lett borítva. Sőt, a külső falak is teljes egészében látszóbetonból készültek.

Belül a ház két fő területre tagolódik, az egyik oldalon az előkert felé eső szociális terület, amely magában foglalja a nappalit és az étkezőt konyhával, a másik oldalon a hátsó kert felé eső csendesebb, privátabb részén pedig a két hálószoba található.

Minél több természetes fény beáramlását teszik lehetővé a hatalmas nyílászárók, amelyek a tájoláshoz megfelelően optimalizálva kerültek beépítésre, biztosítva a keresztszellőztetés is a helyiségekben.

Forrás: designboom

Tervező: GRUPO Studio

Fotók: gonzalo viramonte