Beton Fesztivál 2017 beszámoló

Egy fesztiválon a beton és a víz – BETON FESZTIVÁL 2017 beszámoló

Rekordszámú résztvevő volt kíváncsi az idei Beton Fesztiválra, a szakma legváltozatosabb betonipari eseményére. A harmadik alkalommal megrendezett fesztivál fókuszában a beton és a víz állt, mint a két leggyakrabban használt anyag a Földön. 2017. október 04-én több mint négyszázan vettek részt a Fesztiválon, hallgathatták meg az újdonságokat és szakmai előadásokat, amelyekre  a budapesti Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban került sor.

A betonban rejlő végtelen lehetőségeknek szinte csak az emberi fantázia szab határt, a betontechnológia ma már rendelkezésre áll. Ezt volt hivatott bemutatni a beton.hu szervezésében, a Magyar Cement- Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ), valamint tagvállalataik támogatásával megtartott Beton Fesztivál is. Az idei fesztivál fókusza az országos árvízvédelmi helyzet és a 2017-es budapesti Vizes Világbajnokság betonos vonatkozásai voltak. Ennek keretében a megépült létesítményekről, az árvíz elleni védekezésről hangzottak el részletes előadások.

A számtalan előadás, valamint fotó- és tárgykiállítás mellett a saját kezükkel is megtapasztalhatták a betont az érdeklődők: a helyszínen ékszereket és különböző ajándéktárgyakat készíthettek. Emellett gyakorlott, betonos szakemberek is kézzelfoghatóvá tették azt, hogy mi is a beton, miként viselkedik, mik az alkotóelemei. Ennek keretében adott receptúra alapján, a helyszínen készült friss betonkeveréken az érdeklődők is kipróbálhatták kreativitásukat és azt, hogy milyen a betonnal alkotni; saját kézzel, maguk készíthettek el beton emléktárgyakat.

Az idei évtől a Fesztivál keretében széles közönség előtt is megnyílt a fotó- és betontárgy kiállításon való megjelenési lehetőség, így az eddigieknél is változatosabb munkák érkeztek be, melyekből a legjobbat a közönség szavazati alapján díjaztak a szervezők. Immár hagyományosnak mondható a „Minden építés alapja” pályázat nyerteseinek kihirdetése is a Beton Fesztivál keretében, amelyre idén is színvonalas pályamunkák érkeztek.

A fesztiválról készült képek megtekinthetőek Facebook-os képgalériában.

A fesztiválon elhangzott előadásokat itt tekintheti meg.