Beton Fesztivál 2017 Fotó- és tárgykiállítás

Fotó- és tárgykiállítás a 2017-es Beton Fesztiválon –Bárki bemutathatja a betonban rejlő sokszínűséget

Az elmúlt években megrendezett Beton Fesztiválokon nagy érdeklődés övezte a fotó- és tárgykiállítást, melynek keretében különleges fotókon és divat-, használati- és dekorációs tárgyakon keresztül mutatták meg szakmabeliek és laikusok a betonban rejlő kreatív lehetőségeket, szépséget. Ezen felbuzdulva az idei évtől a Fesztivál keretében széles közönség előtt is megnyitjuk a megjelenési lehetőséget, ezzel is hozzájárulva a beton szépségét meglelők és az abban tevékenykedők alkotásainak bemutatásához.

Olyan kreatív alkotásokat várunk, amelyek fókuszában a beton áll. Jelentkezni Fotó, illetve Tárgy kategóriákban lehet, melyekből a legjobbak a 2017-es Beton Fesztiválon kerülnek bemutatásra.

 

Tudnivalók a kiállításra való jelentkezéshez

A beton.hu (Szervező) a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalatainak támogatásával Fotó- és tárgykiállítást rendez a Beton Fesztivál keretében 2017. október 4-én, amelyre várják a betonból készített illetve e témát feldolgozó kreatív munkákat.

A kiállítással célunk, hogy megismertessük a szakmával és a közvéleménnyel a betonban rejlő kreativitást és felhasználhatóságának sokszínűségét.

Munkát benyújtani 2 kategóriában lehet:

 • Fotókiállítás
 • Tárgy kiállítás

 

 1. Fotókiállítás:

A fotókiállításra olyan alkotók fényképekeit várjuk, amelyek valamilyen formában a betonhoz és annak alkalmazásához kapcsolódnak. Az alkotó ezen túlmenően szabad kezet kap ennek értelmezésében.

 Formai követelmények, kötelező elemek:

 • A fotó benyújtása 300 dpi felbontásban, A4 méretben, elektronikus úton, nyomtatható formába szerkesztve lehetséges
 • A jelentkezéskor kerüljön feltüntetésre a kép címe és a szerző neve

 

 1. Tárgy kiállítás:

 A kategóriában olyan betonból készült, kézi erővel is könnyen mozgatható tárgyak alkotóinak jelentkezését várjuk, akik nem félnek megmutatni a betonban rejlő szerkezeti és kreatív alkalmazást. Pályázni lehet például ékszerek, szobrok, installációk, bútorok, lakberendezési tárgyak és egyéb kiegészítők stb. bemutatásával.

Formai követelmények, kötelező elemek:

Az asztali tárgyak esetén a súlykorlát 20 kg, míg a földön elhelyezhetőek esetében 80 kg.

 • A jelentkezéskor kerüljön feltüntetésre a készítő/szerző neve
 • A jelentkezéskor kerüljön feltüntetésre a tárgy címe/megnevezése
 • 1 db fotó csatolása a kiállítandó tárgyról
 • A jelentkezéskor kerüljön feltüntetésre a tárgy mérete (szélesség, hosszúság, magasság, súly)

A tárgyak elhelyezésére a szervezők helyet biztosítanak, de az alkotások Fesztiválra történő szállításról és elszállításról a jelentkezőnek/alkotónak szükséges gondoskodnia.

 

 1. Az alkotások benyújtása, jelentkezési határidő

A kiállításra való jelentkezés (nevezési) határideje 2017.08.31. A jelentkezést az info@beton.hu-ra e-mail címre lehet elküldeni.

 

 1.  Népszerűségi verseny

 A beérkezett munkák közül a beton.hu Szervezőbizottsága 20 db fotót illetve 20 db tárgyat választ ki (melyről az alkotókat e-mailen értesíti), amelyek a Beton Fesztiválon kerülnek bemutatásra 2017. október 4-én. A Fesztivál résztvevői a helyszínen írásban szavaznak, melyet a szervezők a fesztivál után őszesítenek, és kihirdetik az idei év „Legnépszerűbb kép”és „Legnépszerűbb tárgy” győzteseit.

 A kiállítás nyertesei tárgyjutalomban részesülnek.

 

 1. Szerzői joggal kapcsolatos rendelkezések

A Jelentkező a jelentkezése benyújtásával hozzájárul, hogy a beadott mű egyes részeit, az arról készült fotókat és videókat a díjazástól függetlenül, a Szervező a jelentkező/alkotó nevének feltüntetésével népszerűsítési céllal korlátlanul felhasználhassa.

A Szervező a beérkezett anyagok népszerűsítési célokra történő korlátozásmentes felhasználása érdekében, az anyagok tartalmi és formai szempontból történő megfelelő benyújtását a kiállításon való részvétel feltételévé teszi.

A Jelentkező a kiállításon való jelentkezésével nyilatkozik, hogy a jelen jelentkezés szerinti felhasználás harmadik személy jogát nem érinti, nem sérti. Ezzel kapcsolatban felmerülő esetleges jogkövetkezményt a Jelentkező köteles viselni.

A munkához sok sikert kíván a beton.hu csapata!