Beton Fesztivál 2019 beszámoló

Beton Fesztivál 2019 beszámoló – Ismét vízre szállt a Fesztivál!

Immáron ötödik alkalommal, az Európa Hajón került megrendezésre a beton.hu szervezésében, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ), valamint tagvállalataik támogatásával a Beton Fesztivál. A rendezvény idén is megmozgatta a szakmát, az egyetemi hallgatókat, építő-, és építészmérnököket, valamint a betont, mint alapanyagot kreatívan felhasználó alkotókat.

A víz után a beton a leggyakrabban használt, és egyben a legfontosabb anyag a Földön, hiszen felhasználási lehetősége határtalan. Az elhangzott előadások és a kapcsolódó pódiumbeszélgetésekből mindezt megtudhattuk, a kiállítók által hozott számos betontárgyon megtekinthettük, illetve a workshop keretében ki is próbálhattuk. A program első két előadása és a kapcsolódó pódiumbeszélgetés a beton múltjával és jelenével foglalkozott, miként teremthet egy betonszerkezet valódi értéket, illetve milyen lehetőséget lát Magyarországon egy dekoratőr.

Ezt követően a várható jövőt boncolgatva áttekintést kaptunk a szerkezetépítés és beton kapcsolatáról, illetve arról mit is takar a beton 4.0, mit jelent a 21. századi technika térhódítása, és mindez milyen lehetőségeket rejt magában. A pódiumbeszélgetések idén is népszerűek voltak, a témákhoz – a résztvevő szakembereken túl – számos hozzászólás érkezett a közönség soraiból is.

Már hagyományosan a fesztivál egyik kísérő eseménye a nagy népszerűségnek örvendő betontárgy kiállítás, melyre idén is számos alkotó hozta el munkáját, újdonságait. Egyre népszerűbb a workshop, melyen a látogatók maguk is kipróbálhatták milyen élmény kreatívan gondolkodni, dolgozni a betonnal, maguk is készíthettek kiegészítőket, divattárgyakat – melyeket a nap végén haza is vihettek.

A hagyományokat követve, a fesztivál keretén belül hirdették ki a Minden építés alapja pályázat nyerteseit is. A szervezők idén is több kategóriában adtak át díjat. A pályázat beszámolóját itt tekintheti meg.

A fesztiválról készült képek megtekinthetőek az alábbi képgalériában.