Ez a látszóbeton szerkezettel épült Betonház egyszerű, racionális és nem csak szép, de funkcionális szempontból is lenyűgöző.

A ház a természet által körülölelt környezetben, a brazíliai Nova Lima településen található, melyet betonból és üvegből készült ”dobozként” terveztek.

Az első emeleten a szabadidős terek találhatók: egy TV-szoba és egy tágas szabadtéri nappali, illetve az úszómedence, amelynek oldalait teljes egészében ugyanazzal a burkolólappal fedték, mint a lakás többi részén a padlót. A kristálytiszta vizű medencéből lélegzetállító kilátás nyílik Serra do Curral hegyeire.

A ház második emelete is legalább ilyen izgalmas! A bejárat az előcsarnok lépcsőjén keresztül vezet az emeletre, amely dupla szintnyi belmagasságú. Ezen az emeleten az étkező, a nappali és még egy kisebb és intimebb hangulatú nappali, a fürdőszoba, a konyha és az iroda található. A hatalmas, padlótól a mennyezetig érő ablakokon keresztül minden lakótérből kiváltságos kilátás nyílik a környező hegyekre, amelyet egy igényes és aprólékosan kidolgozott kertépítés tesz még gazdagabbá.

A szobák által közrefogva egy gyönyörű külső terasz található, közepén egy Jabuticaba fával, illetve falba vájt ágyásokkal, amelybe különböző fűszernövények kerültek a konyha kiszolgálására. Ezen az emeleten egy betonfal választja el a ház intimebb részét a közösségibbtől, így biztosítva a magánéletet a 3 csendesebb és nyugodtabb lakosztályban.

Forrás:  Archdaily

Tervező: Ângela Roldão Arquitetura

Fotók: Jomar Bragança