A hagyományos dán flødeboller leginkább a magyar négercsóknak megfelelő édesség: piskóta alapra helyezett habkönnyű krém, csokoládéval borítva. Természetesen számos fajtája létezik Dániában, a legkülönfélébb töltelékekkel. Most elkészült egy olyan újdonság is, mely nem ízvilágában, hanem inkább megjelenésében korszakalkotó. A marcipán alapon olasz habcsók alkotja az édesség közepét, melyet csokival öntenek le. Ezt a félgömb alakú nyalánkságot pedig a brutalista betonra hajazó külső teszi különlegessé. Ezt a hatást elsősorban fehér csokoládéval érik el, melyhez természetes fekete színezékek őrleményeit keverik, pl.: faszén, fekete szezámmag és puffasztott rizs. A kézműves édesség számos geometriai alakzatban elérhető: kocka, piramis és félgömb, csakúgy, mint az eredeti flødeboller. A csokoládé megálmodója az ehetetlen, betonszerű megjelenés és a lágy, habkönnyű töltelék közötti ellentétre helyezte a hangsúlyt az édesség megalkotásakor.

Forrás: dezeen.com