A hagyományos dán flødeboller leginkább a magyar négercsóknak megfelelő édesség: piskóta alapra helyezett habkönnyű krém, csokoládéval borítva. Természetesen számos fajtája létezik Dániában, a legkülönfélébb töltelékekkel. Most elkészült egy olyan újdonság is, mely nem ízvilágában, hanem inkább megjelenésében korszakalkotó. A marcipán alapon olasz habcsók alkotja az édesség közepét, melyet csokival öntenek le. Ezt a félgömb alakú nyalánkságot pedig a brutalista betonra hajazó külső teszi különlegessé. Ezt a hatást elsősorban fehér csokoládéval érik el, melyhez természetes fekete színezékek őrleményeit keverik, pl.: faszén, fekete szezámmag és puffasztott rizs. A kézműves édesség számos geometriai alakzatban elérhető: kocka, piramis és félgömb, csakúgy, mint az eredeti flødeboller. A csokoládé megálmodója az ehetetlen, betonszerű megjelenés és a lágy, habkönnyű töltelék közötti ellentétre helyezte a hangsúlyt az édesség megalkotásakor.

Forrás: dezeen.com

Beton.hu
Sütikezelési tájékoztató

Ez a weboldal sütiket (kisméretű szöveges fájlokat) használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. A süti információkat a böngésző tárolja, és olyasmiket csinál, mint például felismeri, hogy járt-e már ezen a weblapon, és ha igen, megőrzi, hogy mit csinál és hogyan szereti használni a weboldalt, vagy például névtelen információkat gyűjt a látogatókról, ezzel segítve a munkánkat, hogy tudjuk, melyik tartalom volt a leghasznosabb.

A sütik beállításait a bal oldalon található füleken módosíthatja.