A LYX Arkitekter építésziroda megalapítása óta úttörő szerepet tölt be az építészet területén. Érdekes koncepciókkal, az iszlám stílusoktól kezdve, a modern dizájnokon át, izgalmas terveket készít és fantasztikus projekteket valósít meg, kiemelkedő művészi egészet alkotva.

Ezt az épületet a zseniális francia építész Le Corbusier brutalista koncepciója ihlette, Izlandon.

A 750 négyzetméteres, háromszintes ház formája egy megfordított konténerre emlékeztet. A legalsó szint falait a padlótól a mennyezetig panorámaüveg alkotja, amely 360 fokos kilátást biztosít a tengerpartra. A földszinten található a nappali és az étkező, valamint egy fürdőszoba és egy konyha.

A tervezés kreativitása a teraszon teljesedik ki leginkább, amely egyben a második szintnek is tekinthető: itt a reggeli kávézás közben kivételes kilátás tárul elénk. A harmadik emeleten egy lenyűgöző hálószoba található, ahonnan külön ajtó nyílik a látványos panorámás medencéhez, amely a forró nyári napokon lehetőséget nyújt a felfrissülésre! A tervezők a statikailag is különleges formák mellett,maximálisan kiaknázták a helyszín lehetőségeit!

Forrás és további fantasztikus képek: LX Arkitekter