A brutalizmus olyan építészeti stílusnak számít, amelyet leginkább ipari és intézményi épületeknél használnak. Középpontjában a beton, az acél és a moduláris elemek használata áll. Első megközelítésben ez a stílus lakóépületek esetén kicsit távoli, mivel esztétikai megjelenésében nem eléggé lágy a lakóprojektekhez.

 A Badie Architects bebizonyítja ennek az ellenkezőjét. A Maadi Villa az egyiptomi forgalomtól távol fekszik, egy menedékhely, medencével és nyitott kilátással: igazi gyöngyszem a városban. A Maadi Villa a brutalizmus elemeit olyan anyagokkal kombinálja, mint a fa és a hatalmas ablakok, olyan otthont teremtve, amely egyszerre időtlen és modern.

A főbejárat feletti szögletes ív kiegészíti a ház egyébként egyszerű geometrikus formáját. A fa és a beton természetesen ellensúlyozzák egymást, illetve a hideg és meleg atmoszférát, a fekete kontrasztok pedig összekötik az egészet. A belső terek is ugyanezt a modern és minimál hangulatot sugározzák egy hatalmas csigalépcsővel, amely megragadja a szemet még kívülről is! A nagy ablakok rengeteg természetes fénnyel árasztják el a belső tereket, ami növeli a tágasság érzetét a világos színű belső terekben.

Mohamed Badie a minimalizmust, az expresszionizmust és a kísérletezést tökéletes egyensúlyban kelti életre ebben az egyetlen projektben.

Forrás: YANKO DESIGN

Tervező: Badie Architects

Fotók: Badie Architects