Gimpoban, a nemrégiben kiépített városrész sajátja, hogy az egész olyan új, letisztult és friss.  Az utak strukturáltak, az utcák rendezettek. A hétköznapi élet, annak színeivel, forgatagával és érzelmeivel még csak most kezd beszivárogni a városrészbe és elárasztani azt. A különböző városi kultúrák is most kezdik megkeresni a helyüket és kapcsolódni egymással. Ebben az új környezetben találtak helyet, az Unyang-dong egy saroktelkén ennek a templomnak, amely különös megjelenésével illeszkedik a környezetébe.

A templom külseje csupa él, csupa perem, csupa csúcs. A homlokzatot két meghatározó elem alkotja: a robosztus és töredezett beton és a hatalmas üveg felület, amely kilátást nyit a hatalmas parkra és az istentiszteletekre is. A kápolna lelátó-szerűen strukturált belső része úgy került kialakításra, hogy a lehető legjobban lehessen kihasználni a belső tereket: a lelátó ferde felülete mögött és a lelátó felső részén is kis helyiségeket alakítottak ki.

A földet és a tetőt összekötő külső lépcső, az épület különösen meghatározó eleme! A használói élénk mozgásukkal dinamikusabbá teszik a templom építészeti megjelenését. A tetőteraszon szabadtéri istentiszteletek is helyet kapnak, de nyitva van az egész közösség számára!

Állított keresztet sem a tetőn sem máshol nem láthatunk, de a falba mélyesztett, világító kereszt még is alázatos hangon szólít meg!

Forrás:                 Archello

Építész:                IDMM Architects

Fotó:                     ⓒ Kyungsub Shin