Változatos programkínálattal várta a jövő szakembereit a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara az idei Ybl szakmai napon, március 21-én.

Hazai ismert és elismert cégek előadásait hallgathatták meg az érdeklődök, valamint betekintést nyerhettek a különböző cégek tevékenységébe, és megismerkedhettek a vállalatok által kínált karrier lehetőségekkel, szakmai gyakorlati programokkal. Számos, gyakorlati ismereteket adó workshop volt elérhető a résztvevők számára az építőipar szinte minden területéről, illetve előadások keretében nyerhettek betekintést a látogatók különböző projektekbe, innovatív építőipari termékek alkalmazási lehetőségeibe, rejtelmeibe. A nagyszámú látogatót vonzó szakmai napon a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség és a Magyar Betonelemgyártó Szövetség is részt vett, együtt képviselve az iparágat.  Számos résztvevő érdeklődött a betont népszerűsítő és oktatási tevékenységeink részleteiről, pályázatainkról, melyeket külön előadóteremben tartott előadás keretében is bemutattunk. Az érdeklődők mindezeken felül megismerkedhettek a két szövetség egyéb tevékenységeivel is.

A szakmai nappal egy időben került sor az Ybl Miklós Építéstudományi Kar és a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség közti együttműködés első lépéseként a megállapodás ünnepélyes aláírására. A Szövetség stratégiájának részeként előtérbe helyezi a felsőfokú szakemberképzés támogatását, így a megállapodás elsősorban a felsőfokú szakmérnök képzés és a kutatás-fejlesztés támogatására jött létre.