Kínában leszállították a világ első, REFIRE hidrogén üzemanyagcellás rendszerrel gyártott betonmixer flottáját, mely egy újabb jelentős mérföldkő az iparág zöldítése érdekében.

Természetesen beletelik még jó néhány évbe, míg ezeknek a járműveknek az üzemeltetése versenyképes lesz a belsőégésű motorokkal szerelt járművekkel szemben, de a technológia már adott!

A SANY első hidrogén üzemanyagcellás betonmixereinek ünnepélyes átadásra Kínában, Yueyang város vízerőművében került sor.

A hidrogénenergiáról szóló stratégiai együttműködési megállapodás keretében 5 darab hidrogén üzemanyagcellás betonmixert szállították le a Yueyang Communication Investment Group Co. Ltd. részére. 

A járművek hidrogénellátó rendszerét számos lenyűgöző biztonsági kialakítás jellemzi, mint például a magas hőmérséklet elleni, illetve a túlcsordulás elleni védelem, az alacsony nyomás riasztás, valamint a szivárgásérzékelés és -ellenőrzés, amelyek stabil és biztonságos gázellátást tesznek lehetővé.

Xiang Wenbo, a SANY Group igazgatótanácsának tagja és egyben a SANY Heavy Industry elnöke az ünnepségen hangsúlyozta, hogy a tiszta, hatékony, fenntartható és erőforrásokban gazdag hidrogénenergia a 21. század meghatározó energiája. A hidrogénenergia fejlesztése nem csupán Kína 2030/60-as szén-dioxid-csökkentési céljait szolgálja, hanem az energiabiztonság védelmét is segíti, illetve hatalmas növekedési lehetőségeket rejt magában a jövőben!

Forrás és fotók: FuelCellWorks