Az Adam Rolston, Gabe Benroth és Drew Stuart építészek által alapított INC egy 1930-as évekbeli épületbe költözött a Varick Streetre. Az új tereket a beton uralja: úgy a falakat, a padlót, a mennyezetet, mint a kilenc gomba formájú oszlopot.

A belső tereket az eredeti építészeti vázra ”hámozták” vissza, miközben a padlót lágy fényűre csiszolták, hogy visszatükrözze a nyugati homlokzat hatalmas ablakaiból beáramló fényt. A közös munkaterületnek helyt adó két hosszú asztal ezen ablakok mentén nyúlik végig. A társalgót és a többi közös teret vintage bútorok eklektikus keverékéből rendezték be: a bútorok nagy része akár egy lakás kellékeit is képezhetnék, antikvitásokkal, egyedi kárpitokkal, különleges szekrényekkel. De találunk itt selyemszőnyegeket, polikróm nyersbőrt, polírozott rozsdamentes acélt, tömör kőrist és polikróm márványt is.

Az irodákba belépve egy sötétzöld fal előtt két polírozott krómozott hengerre támaszkodó, nagyméretű márványlapos íróasztal helyezkedik el. Jobbra tőle halvány rózsaszínre festett és akusztikus panelekkel bélelt válaszfalakkal elválasztott konferenciatermek helyezkednek el. Egy kör alakú nyíláson keresztül az egyik tárgyalóból a másik oldalon lévő közös társalgóba nyílik kilátás. Az egész irodában rengeteg növényt helyeztek el, amelyek élővé teszik a teret és kitűnő kontrasztot képeznek a szürke és barna tónusokkal szemben.

Forrás: dezeen

Építészet: INC Architecture & Design

Fotók:  Eric Laignel