A CHIASMUS építésziroda  a dél-koreai Szöulban, Hongdae szívében alkotta meg az Areuke SPA-t, amely különleges megjelenésével mágnesként vonzza a járókelőket!

A betonpiramis alakú épület homlokzata jellegzetes, szögletes és volumetrikus. A különböző kivágott részletekkel, a néhol nyitott, változatos karakterével az épület város művészeti szobraként illeszkedik a környezetébe, amelynek köszönhetően a nyüzsgő városrész nevezetességévé vált.

Az épületet egy kozmetikai cég fő wellness létesítményének tervezték, arra törekedve, hogy megragadja a járókelők figyelmét és a hívogató nyitott bejáraton keresztül bevonzza őket.

Az alagsori szint nagy mérete és belmagassága lehetővé teszi, hogy megannyi rendezvénynek és kiállításnak is otthont adjon. A felső szinteken pedig a személyre szabott, intimebb SPA ápolási szolgáltatások kapnak helyet, amelyek kisebb és bensőséges helyiségek formájában öltöttek formát.

Az épület nem más, mint egyetlen nyers tömeg egy sokoldalú homlokzattal. Bár úgy tűnhet, hogy az épületet egy vastag betonrétegbe burkolták, a szerkezet valójában egy vékony, egyben öntött látszóbeton monolit szerkezet, amely egyszerre szolgál szerkezetként és burkolatként is. Mindez nyers, lecsupaszított megjelenést kölcsönöz az épületnek. A homlokzat sarka pedig a betonnak, mint anyagnak a sokoldalúságát használja ki, amint egy arc görbületeit imitálja, míg az esti órákban hangulatos színekbe öltöztetve jelenik meg a homlokzat eme része.

 

Forrás: designboom

Építészet: CHIASMUS

Fotók:   CHIASMUS